martes, 21 de diciembre de 2010



MANIPULACIÓ INSTRUMENTAL: ¿ÚS INTEL.LIGENT?
Els pares li han posat al seu fill un llibre amb un reflectant perquè ell està concentrat jugant a videojocs, i d’aquesta manera volen que el vegi, li cridi l’atenció i el llegueixi.
La lectura no ha de ser imposada, sinó ser fomentada perquè sigui una activitat agradable i de lleure, del contrari no es fomentarà la seva motivació i aproximament.
Un llibre s’ha de llegir perquè un mateix ho desitja.
Actualment els nens passen moltes hores davant de la televisió, jugant a videojocs…, influint-los en moltes ocasions de forma positiva i d’altres de forma negativa, en funció de la programació i el temps que s’hi dedica.

L’accés d’aquest recursos tecnològics pot influir a d’insomni del nen, i en funció del joc a la seu comportament i personalitat.

Per tant, s’ha de tenir en compte l’ús d’aquestes eines amb una finalitat, jo se conscient que utilitzo la eina i no la eina que m’utilitza a mi.



MANIPULACIÓ INSTRUMENTAL: ¿ACTITUD?
Actualment molts joves, i molts d’ells sense arribar a l’adolescència, disposen de telèfons mòbils . Aquest aparell tecnològic a creat, per la seva comoditat i rapidesa un factor molt negatiu per la societat jove, la simplificació dels missatges de text, factor que condiciona, limita i influeix.

Això ha ocasionat en l’àmbit escolar la freqüència de faltes d’ortografia, fins i tot l’interioritzen de tal manera, que al veure paraules correctament escrites desconeixen el seu lèxic.
L’internet també ocasiona aquets factor, ja que moltes vegades s’abusa de la opció de copiar/enganxar, sense saber ni llegir el contingut que hem escollit, per tant s’ha de tenir en compte i desenvolupar una actitud crítica i analítica.
MANIPULACIÓ INSTRUMENTAL: ¿ÚS RELLEVANT?
Cada vegada ens comuniquem menys amb les nostres familiars propers, i això és conseqüència del desenvolupament dels recursos tecnològics i pel seu accés.
Molts joves estan constantment en contacte amb noves tecnologies (ordenadors, mòbils… ) considerant més important la comunicació a distància que la propera.
Aquest accés provoca la distància i la falta de comunicació entre pares i fills.



DESENVOLUPAMENT DE COMPETÈNCIES
En moltes famílies hi han pares que no li dediquen als seus fills el temps que necessiten per al seu desenvolupament de competències, retrasant així el seus objectius.
Això també és conseqüència de mestres incompetents, o bé professionalment o per desgast de paciència, que no respon a les necessitats dels alumnes.
L’administració també juga un paper important, posant a l’abast dels alumnes aquest recursos necessaris pel seu desenvolupament.
És indispensable la interacció d’aquestes tres figures per un bon desenvolupament dels infants i joves en l’àmbit educatiu.


1 comentario:

  1. Raquel, déu ni dó!! Ets bona tia, m'agrada la perspectiva educativa que comentes de les vinyetes de la classe magistral. Segueix així, amb la teva opinió em fas veure altres punts de vista. Et convido a que entris al meu blog i comentis la meva propia opinió sobre el mateix treball.

    Una abraçada!

    ResponderEliminar